Anna Katariina

Onni & Kiitollisuus

4 kommenttia

Rauhallinen olo, sellainen ”tässä elämä on” -fiilis. Istuskelen Kaisan luona Jyväskylässä ja fiilistelen hetkeä. Makoilin jokunen hetki sitten sängyllä GMAT:ia lukien ja huikkasin Kaisalle: ”Tiiätkö, tuntuu et näin tän elämän pitää ollakin.” On semmoinen olo, että asiat on just niin kuin kuuluukin.

oldpic

Alkuviikko meni univelkoja nukkuessa ja pimeyteen totutellessa. Purin kamani kotiin ja pakkasin uudet laukut Jyväskylään – lopullisesti muutan viikon, parin päästä. Eilen vietin laatuaikaa ystävien kanssa, tänään synttärijuhlat/tuparit. Ensi viikolla alkaa työt.

brightbeyou

Kuluneet kolme ja puoli vuotta ovat olleet ehdottomasti upein kokemus tähänastisessa elämässäni. Nyt on aika uusien haasteiden, uusien elämyksien. Suomessa on nyt hyvä olla. Matka jatkuu ja innolla odotan mitä vuosi 2013 tuo tullessaan. (:

rules

Iso kiitos teille kaikille mun matkassa kanssaeläjille – Anna Katariinan tarinat jatkuu nyt oman päiväkirjan merkeissä. Toivon paljon iloa, rakkautta ja onnenhetkiä teidän kaikkien uuteen vuoteen!

hakunamatata2

Tässä vielä kaunis tarina, jonka ystäväni lähetti minulle eilen. Jotenkin sopii hyvin fiilikseen.

A professor stood before his philosophy class and had some items in front of him. When the class began, he wordlessly picked up a very large and empty mayonnaise jar and proceeded to fill it with golf balls. He then asked the students if the jar was full. They agreed that it was.

The professor then picked up a box of pebbles and poured them into the jar. He shook the jar lightly. The pebbles roll
ed into the open areas between the golf balls. He then asked the students again if the jar was full. They agreed it was.

The professor next picked up a box of sand and poured it into the jar. Of course, the sand filled up everything else. He asked once more if the jar was full.. The students responded with a unanimous ‘yes.’

The professor then produced two Beers from under the table and poured the entire contents into the jar effectively filling the empty space between the sand.The students laughed..

‘Now,’ said the professor as the laughter subsided, ‘I want you to recognize that this jar represents your life. The golf balls are the important things—-your family, your children, your health, your friends and your favorite passions—-and if everything else was lost and only they remained, your life would still be full. The pebbles are the other things that matter like your job, your house and your car.. The sand is everything else—-the small stuff.

‘If you put the sand into the jar first,’ he continued, ‘there is no room for the pebbles or the golf balls. The same goes for life.

If you spend all your time and energy on the small stuff you will never have room for the things that are important to you.

Pay attention to the things that are critical to your happiness.

Spend time with your children. Spend time with your parents. Visit with grandparents. Take your spouse out to dinner. Play another 18. There will always be time to clean the house and mow the lawn.

Take care of the golf balls first—-the things that really matter. Set your priorities. The rest is just sand.

One of the students raised her hand and inquired what the Beer represented. The professor smiled and said, ‘I’m glad you asked.’ The Beer just shows you that no matter how full your life may seem, there’s always room for a couple of Beers with a friend.

Pitäkää huoli golf-palloistanne!

 

4 thoughts on “Onni & Kiitollisuus

 1. Terve Anna,

  Aikamoinen sattumus että törmäsin blogiisi nyt kun luet GMAT:tiin! Oon 1. vuoden opiskelija kauppakorkeakoulussa ja ajattelin hakea kandin jälkeen maisterihaussa Aallon laskentatoimeen/rahikseen ja Hankenin rahoitukseen. Teen kokeen todennäköisesti vasta 2 vuoden päästä mutta valmistautuminen kiinnostaa.

  Pitemmittä puheitta olisin erittäin kiinnostunut seuraamaan ajatuksiasi GMAT:tiin lukemisesta ja itse kokeesta. Mitä kirjoja sä olet hankkinut? Miltä tuleva koe muuten vaikuttaa?

 2. Moi!

  Kiitos kommentista (:

  Ootko tykännyt alasta? Mikä on sun pääaine nyt? Mua on alkanut myös kiinnostaa tuo Hankenin rahoitus, nyt vaan pitää miettiä, että olisiko Vaasa vai Helsinki parempi vaihtoehto. Kumpaa sä olet ajatellut?

  Mä ostin Kaplanin ”New GMAT Premier” -kirjan, ja se on kyllä mun mielestä tosi hyvä. Ja itse asiassa viime viikolla tilasin pari muutakin kirjaa, jotta saisin vielä lisäharjoitusta. Oon opiskellut tosi paljon nyt tammikuussa, ja oon huomannut että oon kehittynyt. Tällä hetkellä suurin asia, mikä huolestuttaa, on ajankäyttö kokeessa. Pitää tehdä muutama ”oikea” harjoituskoe ja niitten kautta vähän miettiä koetaktiikkaa.

  Tykkään kyllä opiskella tähän kokeeseen, etenkin matikka-osuus on mun milestä mielenkiintoinen.

  Sulla on vielä aikaa valmistautua (:

 3. Pääaineen mä valitsen nyt keväällä ja aika varmasti laskentatoimeen ja rahoitukseen suuntaudun. Tuntuu että siinä saa kursseista eniten irti. Esimerkiksi markkinoinnin tai johtamisen 7 opintopisteen kurssin vaikeusaste on tasolla laulu ja leikki kun taas laskentatoimen 0,5 op harjoitustyöhön on uponnut enemmän kuin pari iltapäivää.

  Eikö maisterivaiheessa voi hakea moneen eri kouluun? Toivottavasti voi ettei tipu tyhjän päälle jos jää pari pistettä ykkösvaihtoehdostaan. Vaasasta sen verran, tuntuu että moni fuksi on tullut kauppakorkeaan rahoituksen laitoksen takia. Tarkastelin LinkedIn:issä jo valmistuneiden rahiksen lukijoiden menoa ja ihan hyvin on koulutusta vastaavaa työtä saatu. Vaasassa on myös Hankenin Quantitative Finance-ohjelma, joka pohjautuu vielä vahvemmin matematiikkaan kuin ”normi” rahiksen maisteri. Tottakai kaupunki on kompakti ja pk-seudulla on omat etunsa. 2 vuotta menee kuitenkin nopeasti.

  Joo, tosiaan ajankäyttö kuumottaa muakin eniten koko testissä. Harjoituskokeiden tekeminen on vähintäänkin yhtä tärkeää kuin kauppiksen pääsykokeessa. Matikan osiossa suositusaika tais olla 2min per tehtävä. Aika tappovauhtia. Matikka ei kuitenkaan vaikuta olevan lukiotasoa vaikeampaa vai olenko aivan väärässä?

  Toinen asia mikä hieman arveluttaa on Analytical Writing-osio vaikka englanti ollut mulle aina helppoa, sillä en ole sen tasoisia tekstejä kirjoittanut pitkään aikaan. Sulle taitaa BSBA-tutkinnon jälkeen esseet mennä ihan sujuvasti? Verbal-osion väittämät vaikuttaa ihan mielenkiintoisilta, Integrated Reasoningista en tiedä mitään. GMAT-preppauskirjoja ja kursseja on kuitenkin markkinat täynnä joten itseopiskelu varmasti onnistuu.

  Opiskelen siis Vaasassa ja maisterivaiheen hausta en oo aivan satavarma sillä yliopiston rahoituksen laitos on alkutuntuman perusteella hyvä. Mua tavallaan kiinnostaa lähestyä GMAT:tia haasteena… olisi hienoa saada hyvät pisteet kun samalla testillä porukka hakee huippuyliopistoihin maailmalla.

  • Mua kiinnostaa myös paljon enemmän rahoitus ja laskentatoimi, kuin esim. markkinointi. Tykkään matemaattisista jutuista.

   Mä haen Ouluun, Helsinkiin, ja ehkä Hankenille. Mutta tiettyyn kouluun voi hakea mun käsitääkseni vain yhteen maisterin ohjelmaan.

   Mun ylioppilaskirjotuksista on jo niin kauan aikaa (2007), ette edes tarkkaan muista kuinka vaikeita ne matikan jutut sillon oli. Mutta kaikki jutut mitä tossa quantitative sectionissa käsitellään on kyllä ollut tuttuja. Pitää vaan opetella kaavta ynnä muut hyvin, ja oppia maholiisimman nopea ja tehokas työskentelytapa.

   Mä en panosta yhtään AWA tai Integrated Reasoning juttuihin, sillä esim Aallon rahoitusohjelma ottaa opiskelijansa sisään vain ja ainoastaan sen Total Scoren perusteella (joka perustuu vain verbal ja quantitative sectioniin). Että jos se on sun pääpaikka hauissa, niin sillonhan ei tartte edes harjotella noita kahta muuta osiota.

   Mä oon vähän samoilla mietteillä: tietysti tahdon päästä kouluun ja se on pääasia, mutta tavallaan kiinnostaa myös haastaa itseni, että kuinka hyvän arvosanan pystyy GMAT:sta saamaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s