Anna Katariina

Valmistujaiset & reissupäivitys :) 14.-29.12.2012

Jätä kommentti

Iloisen kiljahtelevainen jälleennäkeminen tapahtui Mobilen lentokentällä iltakympin aikoihin, kun säikäytin äitin ja Kaisan. Pian löytyi Katri ja iskäkin, ja niin oli taas koko perhe koossa. (: Iskän laukku oli hävinnyt Dallasin yhteyden jälkeen, ja sitä sitten selviteltiin kissojen ja koirien kanssa. Huomenna saataisiin käydä hakemassa. Kauppaan eväitä ostamaan, ja mun kämpille nukkumaan (lue: paleltumaan).. Asuntoloissa on keskuslämmitys (kylmetys), jota ei itse voi säännöstellä. Mä oon vilpoisuuteen jo tottunut, mutta muu perhe nukkui monen kerroksen alla ja siltikin kurkut tuli kipeäksi melkeinpä jokaisella.

Lauantaiaamuna laittauduttiin ja kiirehän siinä tuli, neljän naisen puunatessa ja hiuksia kihartaessa. Just ja just kerettiin urheilijoiden tilaisuuteen, jossa muistettiin 11 student-atleettia, jotka nyt valmistuivat. Perhe tapasi valmentajia, urheilupuolen pomoja ja muita tärkeitä. Ensimmäinen valokuvaussessiokin onnistuttiin poseeraamaan.

SAM_4536

SAM_4526

IMG_0317

IMG_0311

Siitä mä lähdin sitten liikuntasaliin, jossa kaikki valmistujat (noin 1600 muistaakseni) laitettiin aakkosjärjestykseen tiedekunnittain. Odottelua, odottelua, ja vähän lisää odottelua. Jalkoja alkoi painamaan jo tässä vaiheessa, olinpa valinnut istumakengät (tai korkeintaan seisomakengät, mutta ei kävelykengät). Perhe lähti juhlasaliin chillailemaan.

Tässä seuraavassa kuvassa mun Globus-tiimi! Voittoisan Best Camera -yhtiönpomot. (:

20121215_131211

Kahden aikaan alkoi seremonia. Mun sydän sykähti ja kylmät väreet kulki selkäpiitä, kun astelin juhla-areenalle muiden valmistuneiden joukossa. Kyyneleitä pidäteltiin, sekä minä, että tukijoukot. Juhla oli yllättävän nopea (vajaa kaksi tuntia), keväinen tilaisuus kestää yleensä kolme tai 3.5 tuntia, sillä silloin valmistuu suurin osa opiskelijoista. Oli puheita, musiikkia ja sitten itse todistuksen haku. Tässä kuva- ja videomateriaalia.

IMG_0321

SAM_2399

SAM_4546

Juhlan jälkeen kokoonnuttiin ulos kavereita treffailemaan ja onnittelemaan. Tungosta riitti, ja siinä olikin tekemistä löytää itse kukin.

SAM_4575

IMG_0346

IMG_0345

 Tässä erään veljeskunnan stomppaus –show!

Kengät lähti vaihtoon, ja eikun illaliselle. Mahanpohjassa jo kurni. Mun parhaat ystävät Jordan ja Melissa tulivat mukaan Felix’s –ravintolaan, yhteen tämän rannikkoalueen kuuluisimpaan kalapaikkaan. Alkupalaksi syötiin crab souppia, oijoi sitä nautintoa! Kyseinen keitto on niin maukasta, että on saanut kunniamaininnan ”100 things to do before you die” –listalla. Olihan se hyvää.

SAM_2411

Vihdoin kotona iltaysin aikaan ja koko porukka oli aika naatti. Valerie tuli kissansa kanssa sanomaan hyvästejä. Siitä sitten pikkuhiljaa nukkumaan ja valmistautumaan huomisen urakkaan.

Tässä vielä Kaisan Night Time, Day Time -leikki, johon pohjustukseksi kuuluu BBC:n eläinvideo. Pikkasen repeilin tätä katsoessani! ”Kaisan soolo” on 40 sekunnin kohdalla.

Sunnuntaiaamu alkoi aikaisin, edessä oli kolmen ja puolen vuoden aikana kertyneiden kamojen pakkaus! Siinä olikin iso työ. Lisäksi käytiin moikkaamassa ystäviä ja tuttavaperhettä, sanomassa viimeisiä hyvästejä. Katri kävi shoppailemassa, perhe syömässä friteerattua sushia, Bama Rollia – joka vei taas kielen mennessään. Mä vietin illan ystävien kanssa.

SAM_2418

Tässä vielä lisää valmistujaiskuvia.

IMG_0402

IMG_0420

IMG_0398

IMG_0370

Maanantaiaamuna oli tarkoitus lähteä liikenteeseen jo kahdeksan aikaan, mutta eihän se mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Viimeiset pakkailut, siivoilut, kamojen vieminen täkäläiseen hyväntekeväisyyspaikkaan, sekä kolmen laatikon lähetys Suomeen. Vielä valmistujaiskaavun palauttaminen ja viimeiset jähyväiset ja Suomi-suklaiden jako. Itkuksihan se meni, kun kampukselta lähdettiin. Nyt on yksi elämänvaihe takana, uusi edessä.

Tässä osa Goodwillille viedyistä kamoista. Nämä lahjoitukset saa sopivasti verovähennyksiin, jos saisi vaikka hieman isommat palautukset keväällä. Oon nimittäin joutunut maksamaan veroja USA:an tosi paljon tän stipendin takia.

IMG00710-20121217-0925

Yhdeksäntuntinen ajomatka Tampaan oli pitkä. Iskä ajoi urheasti koko ajan, mutta sanoipa perille päästyämme, että ”viimenen 15 minuuttia tuntui, kuin olisin kahden promillen humalassa”. Kello oli melkeinpä puoliyö, kyllä uni maistui.

Tiistaina pakattiin kamat kasaan hotellista, aamupalalle Cracker Barrell –ravintolaan. Kyseinen paikka on ihanan vanhanaikainen, kaunis romanttinen sisustus, ja perinteiset amerikkalaiset aamupala-annokset. Kyllä maistui pannukakut maukkaille. Ravintolan yhteydessä on myös pieni liike, josta löytyi kivoja kana- ja kukkojuttuja kotiin.

Matka Miamiin oli noin viisi tuntia. Majoitus hotelliin ja siitä suoraan Miami Heat –korispeliin. Aika mahtava tunnelma American Airlines Areenalla.

SAM_2455

IMG_0456

IMG_0466

Keskiviikon ohjelmassa oli eteläkärjen saaristojen tutkailu, etenkin Key West kierreltiin ympäri ämpäri. Isoja kaloja, paljon kukkoja, key lime –piirakka auringonlaskussa, katutaiteilijoiden huikeita esityksiä, Ernerst Hemingwayn kantakapakassa istuskelua (jonnka kattoon kiinnitettiin äitin käyntikortti, tuhansien muiden korttien jokkoon). Käytiin USA:n eteläisimmässä paikassa, josta on 90 mailia Kuubaan.

IMG_0500

IMG_0513

IMG_0536

IMG_0541

SAM_2506

SAM_2520

SAM_2563

Torstain kohde: Miamin South beach. Oi että oli kauniit aallot. Meren humina ja auringonpaiste, hyvä fiilis! Otetiin vähän arskaa, ja sitten lähdettiin kävelemään kaupungille. Espanjalaisesta baarista tapaksia ja san miguelia. Päivän kruunasi Little Havana, kuubalainen kaupunginosa. Perinteistä kuubalaista, herkullista ruokaa sekä iskälle hiustenleikkuu.

IMG_0612

SAM_2661

SAM_2643

SAM_2641

SAM_2603

SAM_2680

Perjantaina harjoiteltiin lentokentälle ajoa ilman navigaattoria. Ostettiin nimittäin Mobilen Walmartista GPS, joka sitten palautettaisii lauantaiaamuna Miamin Walmartiin ennen auton vientiä lentokentälle. Kätsyä. Matka jatkui Sawgrass Mills outlettiin, jossa koko päivä aika nopsaan hurahtikin (iskän iloksi). Illalla vielä pakkailut, huomenna risteilylle!

Lauantaina jätettiin muutamat laukut lentokentän säilytykseen ensi viikkoa odottamaan. Auton palautus ja taksilla satamaan. Miten kaikki menikin niin sujuvasti. Satamassakin palvelu pelasi, laivan työntekijät nappasivat meidän laukut ja kassit jo taksista ulos astuttaessa ja veivät hytteihimme.

Riemunkiljahduksia laivaan päästessä: hyvää musiikkia allasbaarissa, ilmaista kuoharia ja maukas lounasbuffet. Tästä alkaa ”oikea” loma. Viikko rentoutumista ja aurinkoa. Hyvää joulua! (: Kierreltiin laiva päästä päähän; hieman Ruotsin-laivaa isompi, mutta paljon hienompi. Henkilökuntaa riittää vaikka muille jakaa ja palvelu pelaa. Ihasteltiin Miamin maisemia ja kaunista auringonlaskua.

SAM_2741

SAM_2748

SAM_2774

IMG_0647

Merenkäynti yltyi aika kovaksi, ja meille tulikin vähän heikko olo. Pikkupäikkärit ja treeni kuntosalilla helpotti kuitenkin oloa (aika hyvä treeni juosta juoksumatolla keinuvassa laivassa – ylämäkeen, alamäkeen, kallistu oikealle ja sitten vasemmalle – keskivartalotreeni samalla). Illalla vielä hieno illallinen a’la carte –ravintolassa. Onpa kiva, kun kaikki on maksettu jo etukäteen – nyt voi vaan nauttia. Uni maistui aika hyvin, jokainen sai vihdoin oman sängyn viikon kämppäämisen (mun opiskelija-asunnossa ja pienessä hotellihuoneessa) jälkeen.

Sunnuntaiaamuna heräsimme aikaisin ja läksimme aamupalalle ja sieltä sitten Bahaman Paratiisisaarelle. Aallot olivat aika isot ja voimakkaat. Vietimme koko päivän rannalla aurinkoa ja kuvia ottaen sekä edullisia kookospähkinädrinkkejä juoden. Kaisa pääsi ”pieneen” hiprakkaan, jonka seurauksena taksimatka takaisin satamaan oli aika hulvaton.

SAM_2881

SAM_2855

SAM_2847

IMG_0821

IMG_0752

IMG_0794

Stoppasin tämän videon 5 sekuntia liian aikaisin, iskä nimittäin kaatui aika lahjakkaasti.. Ihan niin kuin Katri yläkuvassa. (:

Laivassa syötiin lounas, jonka jälkeen lyhyt auringonottoyritys, joka loppui liiallisen tuulen takia. Päikkärit, naisväen treeni ja illalliselle laittautuminen. Äitin kanssa syötiin mualiman parhaat ribsit. Tyttöjen illan kruunasi erittäin rivomielinen komediashow – onneksi äiti ja iskä olivat jo nukkumassa.

Stand Up -koomikko Willie Barcena.

IMG_0838

Maanantai – jouluaatto. Ei löytynyt riisipuuroa laivan aamiaisbuffetista, mutta pärjättiin ilmankin. Keli oli aika tuulinen ja pilvinen, joten auringonotto vaihtui leffojen katsontaan hytissä ja pitkiin päikkäreihin. Erilainen joulu. Iltapäivällä aurinko suostui näyttäytymään, joten tytöt pääsivät grillaamaan. Höyrysaunojen kautta illalliselle ja huippuhauskaa komediaa nauramaan. Mahat kippurassa kätkätettiin, ja samainen nauru jatkui myös tyttöjen hytissä aamutunneille asti. Halvat on huvit.

Tiistaina vuorossa Neitsytsaaret ja snorklaus. Uiskenneltiin värikkäiden kalojen seassa, mukaan mahtui myös muutama isompi hopeanharmaa yksilö. Koralliriuttoja ei kuitenkaan löytynyt. Satamassa kierrettiin vielä paikalliset turistikaupat, ja sitten takaisin laivaan lisää arskaa ottamaan. Illalla oli oikein ihana jouluateria, jonka jälkeen tultiin ”ruokalevolle” hyttiin kasin aikoihin. Herättiinpä sitten vasta seuraavana aamuna. Hyvin maittoi 11 tunnin yöunet.

IMG_0851

IMG_0862

SAM_2922

SAM_2934

Keskiviikko valkeni erittäin kuumana ja aurinkoisena. Kohde Puerto Rico: samainen saari, missä pelattiin Katrin kanssa koululaisten MM-kisat 10 vuotta sitten. Vanhukset suunnistivat kaupunkikierrokselle, kun taas lapsukaiset lähtivät nauttimaan biitsistä. Ihanat aallot ja meren humina. Kaisa ystävystyi taksikuskin kanssa, epsanjan kieli on aika letkeää. Takaisin laivaan noin kahden aikoihin, pikkulounas ja altaille aurinkoon. Illalla taas hieno illallinen a’la carte –ravintolassa, jonka jälkeen seuraamaan illan viihdytysohjelmaa. Laivan kannella oli karibia/meksiko –tyyliset bileet, jotka tempasivat mukaansa. Koko kansi tanssi yhdessä paikallisia tansseja. Rikottiin laivan letkajenkkaennätys, yli 200 ihmistä!

SAM_2952

IMG_0912

IMG_0902

SAM_3019

Torstaina vuorossa Grand Turk, tarun mukaan Carnival-laivaston yksityissaari. Sataman parkissa oli jo sisaralus ankkurissa. Biitsi aukeni heti laivasta ulosastuttaessa, ei tarvinnut ottaa taksia niin kuin edellisillä kohteilla. Vesi oli KIRKASTA ja hiekka VALKOISTA! Vieressä myös shoppailualue, niin kuin muissakin kohteissa. Ei kun köllimään ja grillaamaan.

IMG_0915

IMG_0921

IMG_0949

IMG_0929

Iltapäivällä takaisin laivaan lounaalle ja altaille. Iskän rahapussi hukkui jonnekin, ja sitä sitten metsästeltiin. Kämpän avainkorttikin hävisi, joten piti käydä respassa hakemassa uusi. Lisäksi respan työtekijän piti tulla avaamaan vanhuksien huoneen säilytyslokero, sillä sen olisi voinut avata vain iskän vanhalla avaimella. No, siinä sitten odoteltiin ja soitettiin Visa-kotin sulkupalveluunkin (englanninkielinen, eikä oikein sujunut, joten kuoletus jäi kesken). Vihdoin saatiin säilystyslokero auki ja kappas, mitäs sieltä löytyi? Iskän rahapussi! Mä tein melkein viime joulut, kun löin pikkuvarpaani Katrin kantapäähän hytissä häärätessä. Säikähdin jo, että murtui yhtä pahasti kuin viime jouluna, mutta tällä kerralla selvittiin säikäyksellä.

Illallisen jälkeen tytöt lähtivät taas komediaklubille, jonka jälkeen ilta jatkui kanadalais-afganistanilaispoikien kanssa. Laivan ikähaitari oli pääasiassa lapsia/teinejä tai vanhempia ihmisiä – oli kiva viettää aikaa myös omanikäisten kanssa.

SAM_3032

SAM_3029

SAM_2888

Perjantai oli meripäivä, nokka kohti Miamia. Aurinko porotti kirkkaalta taivaalta, ja pikkasen taisi itse kukin kärtsätä. Ohjelmassa vesiliukumäkeä, aurinkotuoleilla makoilua, syömistä, pakkailua, komediaklubia ja täyden kuun ihailua edellisiltaisessa seurassa. Täydellinen lopetus mahtavalle viikolle.

Tässä vielä kuva lentokentältä viimeisten pakkailujen jälkeen. Hyvin mahtui. (:

kuva

Kokonaisuudessaan risteilystä:

–       Laiva oli sopivan kokoinen, ei liian suuri eikä liian pieni (noin 3000 matkustajaa)

–       Lapsiperheille sopiva laiva: ei ehkä mikään bileristeily, mutta eipä me hirmubaareilua kaipailtukaan

–       Mahtava palvelu: ravintolan sekä allasbaarin työntekijät, siivoojat ja viralliset viihdyttäjät olivat tosi ystävällisiä ja osasivat kyllä hommansa

–       Kelit olivat kahta pilvistä/tuulista päivää lukuunottamatta lämpimät ja aurinkoiset

–       Paljon tekemistä, hyvät treenimahdollisuudet – viihdykettä riitti

–       Rentoutava loma: kaupunkimatkat on joskus melekinpä stressaavia, kun päivät on pitkiä, kävellään paljon ja yritettään nähdä kaikki mahdolliset nähtävyydet lyhyessä ajassa. Nyt oikeasti levättiin, nukuttiin ja nautittiin rauhallisesta vapaa-ajasta.

–       Meille yllätyksenä tuli pakolliset tippirahat: jouduttiin maksamaan noin $11 per päivä (per henkilö) automaattista tippiä siivoojille sekä tarjoilijoille. Tämä oli varmaan ilmoitettu pienellä printillä matkaa varatessa, mutta meiltä jäänyt huomaamatta. Paikallisille normaali käytäntö, mutta meille vähän vieraampi tuttavuus.

–       Jokailtaiset siivoojien hyttiin jättämät pyyhetaideteokset olivat todella kauniita ja hauskoja: oli kirahvia, norsua, simpanssia, sammakkoa

–       Laivalla oli todella paljon taidetta, upeita maalauksia ja kaunista sisustusarkkitehtuuria

–       Logistiikka toimi viimeisen päälle: meno ja lähtö sujui todella sujuvasti, ei ollut ruuhkia, jonotusta eikä turhautunutta väenpaljoutta

Tällainen joulu tällä kertaa! Hyvää uutta vuotta kaikille lukijoille (:

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s