Anna Katariina

Autonmyyntiä

2 kommenttia

Sanoin eilen hyvästit autolleni. Itkuksihan se meni. Melkein kolme vuotta on Corollani minua uskollisesti palvellut. Jotenkin konkretisoitui koko lähteminen – tajusin, että enää kaksi viikkoa jäljellä tätä elämänvaihetta. Niin haikea mieli. Kuluneet 3.5 vuotta ovat olleet elämäni onnellisinta aikaa.

Listasin Toyotani siis paikalliseen Keltaiseen Pörssiin ja sieltähän alkoi tulemaan puhelinsoittoja, tekstiviestejä ja sähköposteja vaikka millä mitalla. Aika monta epäilyttävää tyyppiä tuli myös vastaan, vatovainen sai olla ettei tullut huijatuksi. Maalaisjärjellä siitäkin kyllä selvittiin.

Yhteensä noin 10 ostajaa kävi autoa katsomassa ja koeajamassa. Lopulta ostaja löytyi ihan suht hyvällä hinnalla. Mutta kyllä toivoin, että iskä olisi ollut kaupanteossa mukana – olisi osannut ehkä neuvotella vielä vähän paremman diilin. Muutama ystävä tarjoutui auttamaan, mutta ei menneet aikataulut aina yhteen, kun ostajia kävi harva se päivä, joskus aamuin illoinkin. Loppujen lopuksi lopullinen hinta oli varmasti ihan kohdillaan, reilu hinta sekä mulle että ostajalle.

Kaupanteon jälkeen tuli niin ikävä iskää ja se pirun aikaero oli just pahimmillaan. Teki mieli soittaa kotiin ja herättää aamuyöllä – ihan vaan kuullakseni porukoitten suusta: ”Kata, hyvin se meni. Sun eka oma auto, ihan itse ostit ja ihan itse myit. Ole ylpeä itsestäsi.” Kohta 25 vuotta ikää, mutta niin vain vanhempiin aina turvautuu niin pienissä kuin isoissakin jutuissa.

Myynnin jälkeen pieni finanssinörtti nosti mussa hieman päätään.. Tarkistin netistä dollarin ja euron välisen valuuttakurssin, ja vertasin 2010 maaliskuun (jolloin ostin auton) ja nyt tämänhetkisiä lukuja. Euro oli vahvempi silloin, joten sain euroillani vähän enemmän dollareita.. Nyt taas dollari on hieman vahvistunut, joten saan myyntirahoillani muutaman ylimääräisen euron. En kuitenkaan niin paljoa, että tässä voitolle jäätäisi, mutta ”tappio” oli vähän pienempi, sillä valuuttakurssit kääntyivät tällä kertaa edukseni. (:

Mainokset

2 thoughts on “Autonmyyntiä

  1. “Kata, hyvin se meni. Sun eka oma auto, ihan itse ostit ja ihan itse myit. Ole ylpeä itsestäsi.”

    Veit siis sanat suustani. Jos mun auton hinta tippuis vain 400 e vuodessa, olisin tosi tyytväinen…no ehkäpä hippiautolla päästään vielä vähemmällä 😉

  2. Kiitos iskä ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s