Anna Katariina

Syksyn kurssit

Jätä kommentti

En olekaan tänä syksynä vielä tehnyt postausta kursseistani. Jotain olen taas oppinut, tässä pieni kooste.

FIN 411: Problems in Business Finance

Finance-laitoksen viimeinen pakollinen kurssi, joka periaattessa kokoaa yhteen kaiken opitun. Suuri osa on kertaamista, ja samojen asioiden läpikäymistä, jotka on jo aikaisemmilla kursseilla opiskeltu. Mutta tällä kurssilla näitä juttuja katsellaan vähän erikulmista, ei enää niin ”kirjatietoisesti” vaan enemmän oikeaan businessmaailmaan verrannollistaen. Ekaksi siis opittiin teoriat, ja nyt toteutetaan enemmän käytäntöä. Ymmärretään, että asiat eivät olekaan niin mustavalkoisia, harmaita sävyjä löytyy vaikka millä mitalla. Suurin osa kurssin arvosanasta tulee neljästä analyysista: me ennustetaan balance sheet ja income statement esim. viideksi vuodeksi eteenpäin, tarkastellaan yhtiön taloudellinen tilanne näiden perusteella (talouden yleinen suhdanne huomioonottaen), ja sitten tehdään suositukset. Kannattaisiko pankin lainata tälle yhtiölle rahaa ja jos kyllä, niin kuinka paljon? Kannattaako yhtiön laajentaa nyt vai odottaa pari vuotta suotuisimpia aikoja?

FIN 430: Derivative Securities

Yksi mun lempikursseista. Tosi vaativa, mutta erittäin mielenkiintoinen. Mitenköhän selittäisin tämän. Wikipedia auttakoon: ”Johdannainen (tai johdannaissopimus) on rahoitusinstrumentti, jonka taloudellinen arvo perustuu jonkin toisen arvopaperin, indeksin, valuutan, hyödykkeen tai oikeuden arvoon.” Tässä muutama kuva mun muistiinpanoista.

Tässä yksi kokonainen ”lasku/probleema”, seuraavat kaksi kuvaa.

MGT 485: Tästä kurssista kerroinkin jos edellisessä postauksessa.

BLY 101: Tuntuu niin ajan haaskaukselta opiskella näitä perusaineita, mutta no can do. Biologia siis aiheena, ja soluoppi on taas käyty läpi. Bakteerit, DNA, RNA ja alleelit on taas hyvin palautettu mieleen lukioajoilta. Viime viikon labratunnilla harjoiteltiin metric systeemin käännöksiä!! Siis kuinka monta metriä on kilometrissä? 1000. Ja 100 senttimetriä on 1 metri. KYLLÄ! Annettakoon anteeksi, että jenkit on tottuneet jaardeihin ja tuumiin, mutta silti vähän nauratti. Tämä on ykkösvuosikurssilaisten kurssi, joten senkinkin takia vähän helpompi – kaikille pakollinen kuitenkin.

Siinä siis tämän syksyn koulujutut. Viimeisiä viedään ja mun ajatukset on siirtymässä pikkuhiljaa jo GMAT-kokeeseen. Tämä 1000-sivuinen opus on mun paras kaveri tammikuussa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s