Anna Katariina

GloBus Simulation

4 kommenttia

Meidän businesskoulun viimeinen pakollinen kurssi on MGT 485. Tämä kurssi sitoo periaatteessa kaiken 3-4 vuoden opin yhteen nippuun. Sisältöön kuuluu finance, accounting, marketing, management jne. Arvosana koostuu kahdesta kokeesta, kahdesta 10-20 sivuisesta esseestä (company analysis), group presentationista (noin puolen tunnin esitelmä esim. Starbucksin analysoinnista ja suosituksista, mitä yhtiön kannattaisi tehdä tulevaisuudessa), tuntiaktiivisuudesta sekä GloBus simulaatiosta. Meidän luokka on jaettu viiteen ryhmään, ja me sitten kilpaillaan in the camera industry. Tehdään päätöksiä kerran viikossa (10 viikon mittainen kisa, yksi viikko merkkaa yhtä vuotta kamerayhtiön elämässä) ja pisteitä jaetaan seuraavin perustein: net revenues, earnings per share, return on equity, stock price, credit rating ja image rating. Tässä kuva meidän kuluneen kahdeksan vuoden tuloksista.

Me tehdään päätöksiä kamera designin saralla: millainen zoomi, millainen image resolution, menu software jne.

Tässä markkinointia.. Mihin alueeseen halutaan panostaa, missä on suurin market share? Millaiset tarjoukset ja kuinka pitkät promootiot?

Entry-level assembly. Kuinka paljon tuotetaan ja mikä on kysyntä?

Palkkojen laskua ja productivity laskelmointia. Annetaanko enemmän palkkaa ja mistä palkka koostuu: peruspalkasta vai incentive bonuksista..

Otetaanko velkaa vaiko issue more stock? Maksaako osinkoja? Mikä on credit status ja korkoprosentti?

Joka viikko saadaan päätöksenteon jälkeen tulokset, miten kukin yhtiö hommansa hoiti. Meillä on ollut ongelmia liian korkeiden palkkojen kanssa, lisäksi tuotteliaisuus (productivity) on ollut heikkoa.

Keltainen korostusväri kertoo, että meidän kamerat myytiin Pohjois-Amerikan markkinoilla loppuun. Tämä on huono juttu, sillä menetettiin arvokkaita myyntituloja. Lisäksi strategic group -kartta kertoo, mikä yhtiö on pahin kilpailijamme, kenellä on samanlainen strategia kuin meillä.

Tällä hetkellä meidän Bestcamera -yhtiö on neljäntenä. Aloitettiin kakkosena, mutta sitten tiputtiin muutama pykälä. Kisaa vielä kolme viikkoa jäljellä – toivottavasti tästä vielä noustaan. Simulaatio on 25% koko kurssin kokonaisarvosanasta, joten tosissaan pitää tämä peli pelata. (:

Tässä vain pieni osuus viikottaisista tilastoista ja tuloksista, jotka täytyy analysoida, jotta ymmärrettäisiin, mitä tehdään hyvin ja mihin pitää kiinnittää huomiota. Aika haastavaa, ja kisan alkuvaiheilla olin kyllä aika ulapalla. Onneks on hyvä ryhmä mulla, joten kiva porukalla puuhailla ja tehdä päätöksiä!

4 thoughts on “GloBus Simulation

  1. Kerro jotain nuista taulukoista, ihan hebrealta vaikuttavat meikäläiselle.

  2. Päivitysilmoitus: Syksyn kurssit « Anna Katariina

  3. Päivitysilmoitus: Valmistujaiset & reissupäivitys :) 14.-29.12.2012 « Anna Katariina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s