Anna Katariina

Training room -life

1 kommentti

Nilkan pyöräytyksen seurauksena jouduin maistamaan vähän training room -elämää. (Training room ei ole siis treenihuone, vaan enemmänkin kuntoutuspaikka, missä vammoja ehkäistään ja hoidetaan. Trainer on meidän huoltaja, joka kulkee mukana kaikissa treeneissä ja peleissä.) Tässä kuva nilkasta ekana päivänä. Pientä turvotusta, mutta ei edes paha vielä.

Kuntoutukseen kuului ihan perus päkijöillenousut kivun sallimissa rajoissa ynnä muut venytykset ja hivutukset. Mutta tässä vähän kuvamateriaalia hoitomuodoista, mihin en ole ennen nilkankuntoutuksessa törmännyt.

Hivamat-terapia. Alun perin saksalainen keksintö, jossa sähkövirta kulkee kahden ihmisen muodostamassa ”ympyrässä”. Minä otan käteeni tämän pienen metalliesineen. (näissä kuvissa tosin traineri hoitaa joukkuekaverin kyynärpäätä)

Traineri teippaa tämän anturapiuhan omaan kroppaansa.

Sitten vaan laite päälle ja traineri alkaa hieromaan kipukohtaa käsillään (käsineet kädessä ja baby powderin avustamana). Jos potilas päästä irti tuosta edellisessä kuvassa olevasta metalliesinnestä, molemmat (tai sit vain traineri, en muista?) saavat pienen sähköiskun. Joten pidetäänpä se käsi sitten tiukasti nyrkissä.

Hieronta tällä sähköisellä virralla (anteeksi surkea selitystaitoni ja oikean ammattisanaston puute) aiheuttaa surinaa/värinää/tärinää. Ilmeisesti poistaa turvotusta ja nopeuttaa paranemista. Aika coolia, mun mielestä.

Sitten oli myös stem-hoitoa, jossa nilkkaan laitettiin neljä anturaa.

Ei kun laite päälle ja tehoja sen verran, että alkaa värinät taas tuntumaan. Tähän päälle sitten laitetaan Game Ready -”sukka”.

Tuon paksumman putken kautta sukkaan virtaa kylmää vettä, joka sitten paineen lisääntyessä ja pienentyessä liikkuu siellä sukan sisällä. Tuo sukka tuntuu melkeinpä kuin verenpainetta mitattaisi jalasta! Kylmä vesi siis auttaa sekä kylmyydellään, että myös sillä paineellaan.

Tässä vielä kuva nilkasta kaksi päivää muljautuksen jälkeen. Olisi pitänyt ottaa kuvat sekä nilkanympärysmittaukset joka päivä, sillä värien kirjo sekä nilkan ympärysmitta olivat aika.. Sanoisinko erinomaiset! Tästä tummui vielä muutaman asteen, ennen kuin alkoi väri laskemaan.

Nopsaan jalka kuitenkin parantui, ja nyt alkaa olemaan jo aika normaali.

Vielä yksi mua kiehtova hoitomuoto (en kyllä tiedä, mihin tämä hoito vaikuttaa, itse tein vain pelkästä uteliaisuudesta ja mielenkiinnosta).. Vahaus!

Upota käsi noin kolme kertaa tähän ”ammeeseen”, joka on täynnä suht lämmintä/kuumaa vahanestettä. (selitän pallerot myöhemmin). Anna käden kuivua.

Tässä kuvia kuivuneesta vahasta kädessä, ihan kuin hansikas!


Anna vaikuttaa noin 10 minuttiia ja sitten kuori vaha pois.

”Käytetyn käsineen” sitten voi muovailla miten haluaa, ja heittää takaisin vahanestealtaaseen (jossa mun pallerot lilluivatkin). Sinne ne sitten pikkuhiljaa sulavat ja liukenevat muun nesteen mukaan. Jätti mun käden tosi pehmeäksi, mutta eiköhän tälläkin ole joku syvempi tarkoitus kuin vain kiva tunne.

Mainokset

One thought on “Training room -life

  1. näköjään ei tarvita sähköpostiosoitetta laittaa kommenttiin. Hyvä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s