Anna Katariina

Mafia vs. Townspeople

Jätä kommentti

Meillä oli eilen joukkueen peli-ilta. Kokoonnuttiin koko poppoon kanssa asuntolan pelihuoneeseen bilispöydän ääreen. Pelin nimi Mafia. Tässä säännöt (aluksi hieman sekavat meille, jotka eivät ole koskaan pelanneet, mutta loppujen lopuksi tosi hauska ja yksinkertainen peli):

  • Jokainen pelaaja vetää pakasta yhden kortin (pakassa vain 4 ässää, hertta akka, yksi jokeri ja muut on normikortteja)
  • Ässän saaneet pelaajat ovat osa Mafiaa, hertta akka on Lääkäri, jokeri on Etsivä ja normikortit on Kyläläisiä. Kortteja ei saa näyttää muille.
  • Yksi pelaaja (joka ei saa korttia ollenkaan) on ns. Tarinankertoja.
  • Kaikki istuvat siis isossa ympyrässä, aivan niin kuin kylän valtuusto. Tarinankertoja sanoo: ”Town, go to sleep.” Kaikki sulkevat silmänsä. Tarinankertoja sanoo: ”Mafia, wake up.” Ässän saaneet pelaajat heräävät ja hiljaa, sormella osoittaen yrittävät päästä yhteisymmärrykseen, kenet he haluavat tappaa (naisporukassa tämä saattaa kestää aika kauan..). Mafian päätettyä, kenet he haluavat tappaa, Tarinankertoja sanoo: ”Mafia, go to sleep”. Ja ai niin, Tarinankertoja pitää silmänsä auki koko ajan..
  • Tämän jälkeen Tarinankertoja sanoo: ”Detective, wake up.” Etsijä herää, ja yrittää summan mutikassa arvata, kuka on Mafia ja hiljaisesti, sormella osoittaen valitsee yhden pelaajan. Tarinankertoja: ”Detective, go to sleep.”
  • Tarinankertoja: ”Doctor, wake up.” Lääkäri avaa silmänsä ja osoittaa yhtä henkilöä (taaskin summan mutikassa), toivoen, että sattuisi valitsemaan saman henkilön, jonka Mafia tappoi – tällöin tämä Kyläläinen ei kuolisin (Tätä ei tapahtunut kertaakaan meidän pelissä..) Tarinankertoja: ”Doctor, go to sleep. Town, wake up.” Koko kylä avaa silmänsä ja herää.
  • Tarinankertoja: ”There was an unfortuned accident last night.. Katariina was killed by the Mafia in the Rec Center sauna room. She will be missed.” (Meidän apuvalkun mielikuvitus oli aika vilkas näiden kertomusten kanssa, kuultiin mitä ihmeellisempia tragedioita – räkäisten naurujen kera.)
  • ”I know open the Town Council for an open discussion, who will you execute of this murder?” Sitten kylän raati (kaikki hengissä olevat ihmiset) alkaa keskustelemaan, kenet he haluavat teloittaa tästä murhasta. Mafialaiset tietävät toisensa, joten eivät halua tappaa omiaan, vaan koittavat saada kyläläiset pois pelistä, ennen kuin kyläläiset arvaavat, ketkä kuuluvat Mafiaan. Kyläläisille käy huono tuuri, jos lääkäri ja etsivä kuolevat alkukierroksilla.. (Etsivä voi siis oikein arvatessaan tappaa yhden Mafian henkilön, silloin kun kaikilla muilla on silmät kiinni. Ja jos Lääkäri arvaa oikein, kenet Mafia kyseisellä kierroksella, tämä uhri pelastuu ja uusi kierros alkaa.)
  • Nämä neuvottelut kiihtyivät kiivaiksi väittelyiksi, kun pelaajat syyttelivät toisiaan: ”I think Bri is part of Mafia because she’s been so always accusing other people. AND her face turns red every time we ask if it’s her. I vote fr Bri!” Sitten Bri puolustautuu, ja kertoo oman kantansa: ”I didn’t do it! Don’t kill me.. I was asleep last night. I think it’s Savannah, she didn’t come home last night at all!” Sitten siinä väitellään ja nauvotellaan ja lopuksi äänestetään, kenet tapetaan. Mafialaiset siis yrittävät tappaa kyläläisiä, ja Kyläläiset yrittävät tappaa Mafialaisia.
  • Äänestyksen jälkeen otetaan uusi kierros, Mafia tappaa uuden ihmisen, Etsivä (jos vielä hengissä) yrittää arvata kuka on osa Mafiaa, Lääkäri (jos vielä hengissä) yrittää arvata kenet Mafia tällä kertaa murhasi, ja pelstaa hänet.. Kyläneuvosto aloittaa taas neuvottelut ja loppujen lopuksi teloittaa taas yhden ihmiset murhasta epäiltynä.

Saattaa kuulostaa aika monimutkaiselta (mun selitykset on ehkä vähän sekavat), mutta ihan hullun hauska peli! Löyty aika taidokkaita valehteijoita meidänkin joukkueesta, olkoon se sitten hyvä ominaisuus tai ei. Pelattiin kaksi peliä, toisessa elin aika pitkälle, mutta toisessa kuolin ensimmäisenä. Oikeastaan hauskin osuus oli olla kuollut, ja pitää silmät auki koko pelin ajan, nähdä miten ihmiset valehtelee ja millä strategialla Mafialaiset yrittävät teloittaa Kyläläisiä yksitellen.

Tässä pelin säännöt Wikipediasta (varmaan löytyy erilaisia variaatioita, mutta pääperiaate kuitenkin sama).

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s