Anna Katariina

Kevään koulukurssit

Jätä kommentti

CH 103: Chemistry – Its Role in Society

Tämä kemian alkeiskurssi tekee mun keväästä mahtavan! Jos totta puhutaan, niin mua ei huvita laittaa hirveesti tunteja molekyylien ja atomien opiskeluun – mieluummin pitäydyn korkokursseissa ja sijoittamisessa. Meillä oli tällä viikolla ensimmäinen kemian koe: opiskelin noin 30 minuuttia, kokeessa 10 lyhyttä kysymystä (monivalinta tai fill-in-the-blank), 5 minuuttia, kaikki oikein ja kotiin. Professori on vuonna -36 syntynyt herttainen pappa, joka on elämänsä aikana tehnyt vaikka mitä. Suurin osa luennoista kuluukin hänen sotatarinoitaan kuunnellen. Hänen pääpointtinsa on tämä: ”Don’t believe everything people tell you. They lie and you need to question them. Be skeptical.” Kurssi on maanantai- ja keskiviikkoiltaisin 1h15min kerrallaan. Jos hän pitäytyisi asiassa, me oltaisi siellä korkeintaan 10 minuuttia kerrallaan. Nää tunnit on melkeinpä hauskaa ajanvietettä, meillä on hyvä ryhmähenki (noin 95% kurssilaisista on urheilijoita) ja professorin juttuja on kiva kuunnella.

Lisäksi tiistai-iltaisin on kemian labra, missä tehdään kaikenmaailman kokeita ja testejä.

FIN 420: Investments

Sijoittamisen peruskurssi. Nyt jo harmittaa, että en voi ottaa 2-kurssia, sillä se on valittavana vain keväisin (ja tämä 1-kurssi pitää olla käytynä ensin). Professori on tosi energinen ja inspiroi/motivoi mua. (: Aikaisemmin jo mainitsinkin, että meillä on 10 viikon mittainen stocktrak-kilpailu, jossa päästään reaaliajassa testailemaan ja sijoittelemaan kaiken maailman osakkaisiin, valkakirjoihin, optioihin, index fundeihin ja futuureihin. Aika arpapelillä mennään, yhtenä päivänä oon joukon hännillä, ja sitten seuraavana taas puolivälin paremmalla puolella. Mutta kärkijoukkoon en ole vielä päässyt. Tosi mielenkiintoinen ja opettavainen harjoitus, mutta mulla ei oikein riitä energia siihen, että joka päivä tarkastaisin, miten sijoitukset jakselee / pitäisikö myydä jotain / mitä uusia ostoja kannattaisi tehdä.

MKT 320: Principles of Marketing

Markkinoinnin perusteet. Suurin osa aiheista on aika common sense. Professori on hauska tyyppi, mutta juttu poukkoilee paljon. Monivalintaokeet tulee kirjavalmistajan ”testipankista”, ja luennot ei liiemmin siihen valmista. Välillä onkin houkutus jäädä kotiin, ja vaan lukea kappale itse. Toisaalta hän opettaa hyvin ”critical thinking” -taitoja, jotka on tosi tärkeitä.

ACC 372: Financial Accounting II – Intermediate

Kirjanpidon neljäs kurssi. Tykkään! Yksi koko yliopiston vaikeimmista kursseista, mutta tosi mielenkiintoinen. Otin kirjanpitoa valinnaisaineeksi, sillä se on tosi läheisesti sidonnainen finance-alaan. Tosi moni oli peloitellut tällä kurssilla, ja mietin pitkään ennen kuin valitsin. Olin myös ”huolissani” professorista, sillä koulukaverit ovat sanoneet että hänen puhettaan on todella vaikea ymmärtää. Yksi tyttö oli jättänyt kurssin kesken jo ensimmäisen tunnin jälkeen, sillä ei ollut saanut selvää opettajan puheesta. Mulla olikin ekalla kurssilla nauhoitin mukana, mutta sammutin sen jo viiden minuutin jälkeen – ihan hyvin ymmärsin häntä. Professori kertoi, että hänellä oli kurkkusyöpä, mikä vaikutti aika pahasti äänihuuliin. ”I’m not a monster even though I sound like one.” Tosi symppis ja hauska tyyppi.

MKT 345: Real Estate

Kiinteistökauppojen verkkokurssi. Tosi vaikeaa, paljon pieniä pilkunviilausyksityiskohtia. Kuitenkin suht mielenkiintoista ja hyödyllistä. Kohta pitäisi aloittaa aika iso projekti – laaja analyysi myytävästä asunnosta, sen naapurustosta, sekä hinta-arvio.

”There are two educations. One should teach us how to make a living and the other how to live.”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s