Anna Katariina

Pari sanaa rasismista

5 kommenttia

En ole kertaakaan reilun kahden Wesleyn kanssa vietetyn vuoden aikana kohdannut rasismia henkilökohtaisesti. W on kyllä kertonut, miten ihonväri on vaikuttanut hänen elämäänsä lapsesta alkaen. Erityiskohtelu, epäilevät ihmiset yms. Täällä eteläosavaltioissa kun ihonväri sanelee vieläkin aivan liian paljon. Mutta koittipa sitten joulupäivä ja perinteiset bileet Pihtiputaan Motskulla, niin johan sain minäkin ensimmäisen kokemukseni ihan aitiopaikalta.

Oltiin siis viettämässä iltaa W:n, siskojen ja ystävien kanssa Motskulla, kun Saara tuli kertomaan mulle, että oli kuullut aika inhottavaa puhetta. Kaksi miestä oli jupissut ovensuussa, että miten toi kehtaa tänne tulla, miten väärin on, että tapailen tummaihoista, ja että tasa-arvo ei kyllä koskaan tule Pihtiputaalle. Ja kuinka he halusivat hakata W:n. Siitä sitten ulos pieneen neuvotteluun Saaran ja W:n kanssa. Mitäs nyt? Mua suoraan sanottuna pelotti mitä tapahtuu. Ja hävetti näiden ahdasmielisten äijien takia. Wesley tuli mun kotipaikkakunnalle, ja saa tällaista kohtelua. Se satutti paljon, sekä mua että W:ä. (En halua kuitenkaan yleistää: 99% tapaamistamme ihmisistä otti W:n avosylin vastaan.)

Mulle tämä koko tilanne tuli täytenä yllätyksenä, en osannut varautua yhtään. W oli varautunut, ja äitikin sanoi jälkeenpäin, että hän oli toivonut, että mitään pahaa ei tapahtuisi, mutta ajatus oli käynyt hänen mielessään.

Päätettiin jäädä. Mä en päästänyt W:tä koko iltana silmistäni. Hänen mennessään vessaan tuijotin vessan ovea silmiäni räpsäyttämättä.. Jos sinne vaikka alkaisi menemään epämääräisen oloisia miehiä, tai yleensä vaan iso joukko miehiä. Ehkä ne odottavat tilaisuuttaan, ja kun W on yksin, ne iskee.

Mitään ei kuitenkaan tapahtunut, loppuilta meni hyvin, me selvittiin kotiin ja W pääsi kahden tunnin yöunien jälkeen hirvimetsälle.

Mutta huh huh. En vaan ymmärrä. Enkä tule ikinä ymmärtämäänkään.

Näihin Martin Luther King Jr. :n sanoihin on hyvä lopettaa.

”I have a dream, that my four children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin but by the content of their character.”

Mainokset

5 thoughts on “Pari sanaa rasismista

  1. Todella ikävä kuulla. Mutta noh, idiootteja riittää aina.

    Hyvää alkuvuoden jatkoa! 🙂

  2. Niinpä, idiootteja riittää aina 😦
    Kiitos, kivaa kevättä sullekin!!

  3. Jaksamisia teille molemmille, voimia vaikka idiootteja keskuudessamme elääkin—-kaikilla meillä on oikeus elää ja nauttia elämästä 🙂

  4. En halunnut olla nimetön – olen Merja…..tein varmaan jotain blogissasi väärin ja olin nimetön—-

  5. Kiitos Merja! Ei se mitään, mun sähköpostiin tuli tuosta ekasta viestistä sun nimikin. Kiva kun tietää kuka kommentoi (:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s