Anna Katariina

Day 8: Panama City

4 kommenttia

Sunnuntain ohjelmassa oli taas meren rannalla oleilua ja hieman myös eksotiikkaa: villien delfiinien kanssa uimista! Saimme oman veneen oppaan kera. 15 minuutin kruisailun jälkeen löysimme itsemme pienen lahden poukamasta. Eilen vielä kuvittelimme, että tätä kirkkaampaa vettä ei ole olemassakaan. No, se käsitys osoittautui vääräksi. Noin kolmen metrin syvyinen valkoinen hiekkapohja näkyi veneen kannelle asti.

Opas koulutti meitä sanoen, että vain hänen käskystään ”go” täytyy heti hypätä veteen. Hän on ikänsä asunut alueella, ja tuntee delfiinit ja niiden käyttäytymisen. Siinä sitten odoteltiin veneen perässä go-käskyä, ja kun se tuli, polskahdimme kaikki veteen snorklauslasit päässä.

Katrin ensimmäinen delfiinikohtausreaktio oli, kun äitidelfiini ja vauvadelfiini uivat noin kahdenkymmenen sentin päässä hänen alapuolellaan. Pienoinen paniikki, silmät kiinni, ja räpiköimällä äkkiä lähemmäs pintaa. Tästä pikkuhiljaa rohkaistuimme ja seuraavan kahden tunnin aikana jokainen pääsi kosketusetäisyydelle tästä delfiinikaksikosta. Aika uskomaton tunne uida delfiinien kanssa, ja kuulla niiden ”naurua” veden alla. Iskä sanoi, että äitidelfiini morjensti häntä nokallaan, hymy huulilla koko ajan.

Vielä aamulla aprikoimme, että onko tämä hupi 40 dollarin arvoista. KYLLÄ OLI!

Delfiiniuinnin jälkeen halusimme syödä aidon amerikkalaisen hampurilaisaterian. Opas ohjasi meidät biitsiravintolaan : ”Schooners, the last local beach bar”. Muhkeat kotitekoiset jauhelihapihvit, ja itsepilkotut ranskalaiset suussasulavan juuston ja kastikkeen kanssa meren rannalla syötynä kruunasivat tämän upean päivän. Schoonersin ja McDonaldsin ruoista ei voi edes puhua samana päivänä. Äiti ja isäkin, jotka eivät yleensä hampurilaisaterioille lämpene, olivat myytyjä tämän ruokailun jälkeen. Kotimatka Mobileen sujui vaudikkaasti Ben & Jerry’sin, Smirnoffien ja nauruhepulien vauhdittamana.

Mainokset

4 thoughts on “Day 8: Panama City

  1. Heissan. Olipa mukava lukea ja nähdä kuvia heti tuoreeltaan teidän viime päivien reissusta – ranta ja meri kuvat näyttää aivan ihanilta!
    kirjoitellaan fb:ssa vielä näinä viimeisinä reissupäivinännekin – myös täällä koti suomessa kaikki on ok.
    kesäisin terveisin eila

  2. Hyvä, että sielläkin kaikki hyvin! Vielä yksi päivä ja sitten loppuu meideän reissu 😦 Terkkuja sinne kaikille, täältä kaikilta!

  3. Luin taas muutaman päivän postaukset ja tänne tuoreimpaan yhteiskommentti kaikista. Teiän loma kuulostaa aivan HUIPPU MAHTAVALTA! Delfiinit ja kaikki, huhhuh, ootte kokenu vaikka mitä elämyksiä! Huikeeta! 🙂 Vaikka loma jo lopussa niin taitaa kaikki silti olla loppu viimein hymyissä suin. ei ehkä lentokentällä mutta myöhemmin ainakin! 🙂 Ai että!

  4. Nyt alkaa loppupäivien postausten kirjoittaminen, vähän on jäänyt jälkeen kun oli reissuväsymystä. Mutta oli kyllä meidän perheen paras reissu koskaan!! 🙂 Lentokentällä oli kyllä aika kovat itkut lauantaina..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s