Anna Katariina

Aurinkoa, onnea ja ihanaa kevättä!

7 kommenttia

Reipas pari viikkoa on nyt vierähtänyt taas täällä Ameriikan mantereella. Sama meno jatkuu, mihin joulukuussa jäätiin: koulussa on kivaa, treenit maistuu ja elämä hymyilee.

Mulla on taas viisi kurssia koulussa, saman verran kuin syksylläkin. Saksa, tietokonekurssi (Microsoft Officen käyttö, online-kurssina) ja englannin kirjoituskurssi pysyivät periaatteessa samoina. Mikroekonomia vaihtui makroekonomiaan, ja bisneksen tilalle tuli taide.. Tuo taide kuuluu peruskursseihin, mitkä kaikki joutuvat ottamaan pääaineesta riippumatta. Meillä oli jo ensimmäinen koe perjantaina, joka ei mennyt putkeen ei sitten ollenkaan. Pitää muuttaa asennetta ja hommata ehkä tuutori. Tai sitten vaan olla itselle armeliaampi, ja hyväksyä muitakin arvosanoja kuin A:ta. Katsotaan loppukeväästä miten kävi.. Mun lukujärjestys on aivan mahtava! Ma-ke-pe oon koulussa klo 8-12 ja tiistait ja torstait oon vapaalla! Saan noina välipäivinä tosi paljon aikaseksi. Teen yleensä itsenäistä tietokonekurssia, luen kokeisiin, teen läksyjä ja projekteja.

Meidän treenirajoitus näin alkukeväästä on 8 tuntia/vko. Ohjelmaan kuuluu punttitreeni ma-ke-pe ja conditioning (juoksu/hypyt yms. kuntoilu veren maku ihanasti suussa) tiistaisin ja torstaisin. Jokaisella pelaajalla on kaksi kertaa viikossa individual-treeni. Taas näitä NCAA-sääntöjä: treeneissä ei saa olla alkusyksystä kuin korkeintaan 4 pelaajaa samaan aikaan. Nyt keskitytään henkilökohtaisiin tekniikoihin. Maaliskuun alussa sitten tuodaa joukkue kasaan, ja aletaan taas treenaamaan porukalla. Ja silloin taas treenimäärät ilmeisesti lisääntyvät. Aika jännä fiilis nyt, kun harkoissa on kolme pelaaja ja kolme valmentajaa. Saa aika henkilökohtaista opastusta pakko myöntää!

Mun valituspäätös tuli viime viikolla takaisin. Tuomio pysyy samana. Eli mulla siis vielä 18 peliä istuttavana ja $288 maksettavana. Meillä on tänä keväänä ehkä kolme harkkaturnausta, enkä pääse osallistumaan niihin. Mutta niitä ei kuitenkaan lasketa tuohon mun tuomioon, koska ne eivät ole virallisia pelejä. Syksyllä joudun siis istumaan koko pre-seasonin, mutta pääsen kentälle heti konferenssi-pelien alettua! Mahtaa olla aika hyvä fiilis kun ekaa kertaa puen taas numeropaidan päälle.

NCAA:n säännöt muuttuvat nyt ensi syksystä alkaen. Enää ei ole mitään merkitystä, että onko pelaaja pelannut ”ammattilaisten” kanssa vai ei. Merkitystä on vain ja ainoastaan sillä, että onko itse saanut rahaa pelaamisesta tai onko kirjoittanut sopimuksia. Täähän pätee mun tilanteeseen, ja yritettiinkin tämän avulla saada mua pelikelpoiseksi heti syksyn ekaan peliin, mutta ei onnistunut. Aikaisemmat ”tuomiot” pysyy samana, ja tämä uusi sääntö pätee vaan ensi syksynä ja sitä eteenpäin aloittaville opiskelija-urheilijoille.

Meillä oli ekan kouluviikon perjantaina päivällinen kansainvälisille opiskelijoille, tavallaan tervetulotilaisuus kevätlukukaudelle. Oltiin erään pariskunnan, joka työskentelee paljon kansainvälisten ihmisten parissa, kotona. Meitä oli sellainen reipas 100 ihmistä ympäri maailmaa. Oli aivan mahtava tunnelma, paljon erilaisia kulttuureja ja ihmisiä. Ruokapöytä notkui ruokia melkeinpä jokaisesta maailman kolkasta, kymmenittäin erilaisia sortteja, makeaa ja suolaista. Jätinpä sitten lahjakkaasti kameran kotiin, niin en päässyt ikuistamaan noita muistoja.

Nyt kuluneen viikon sunnuntaina oltiin joukkueen kanssa työskentelemässä futisstadionilla Convey of Hope -festivaaleilla. Tapahtuma oli suunattu lapsille ja perheille, joilla on heikompi toimeentulo. Tarjolla oli ilmaista lääkäripalvelua, hiustenleikkuuta, ruoan ja kenkien jakamista ja viihdykettä lapsille. Me työskenneltiin pääasiassa lasten kanssa, auttaen ja ohjaten heitä erilaisissa leikeissä, peleissä, pomppulinnoissa ja urheilulajeissa (amerikkalainen futis, baseball, jalkapallo, golf ja vaikka mitä muuta). Oli aivan mahtavaa nähdä niin onnellisia ja iloisia lapsia. Tuli itsellekin hyvä mieli, kun pystyi auttamaan. Tapahtuma oli tosi suuri, ihmisiä oli tuhansittain. Mutta jäipä taas kamera kotiin, nyt pitää skarpata..

Nyt viikonloppuna me työskennellään lukioikäisten tyttöjen lentisturnauksessa täällä meidän yliopistolla. Toivon, että lauantaina ei tarvitsisi ihan koko päivää olla. Tarkoitus olisi lähteä kaverin kanssa Mississippiin hänen veljensä luo – päästäisiin luistelemaan! Aika hauska reissu olisi tulossa, toivottavasti toteutuu.

Oon alkanut opettaa suomea yhdelle ystävälle. Tehtiin oikein muistikortit ja hän opiskelee erittäin innokkaasti! Aika hyvä vatsalihastreeni kun kuuntele hänen ääntämisyrityksiään. Yyt, äät, ja ööt varsinkin on aika hakusessa. Mutta hauskaa on ollut! Tähän mennessä hauskin fraasi on ollut ”Hyvää yötä” – se vaan ei tunnu taipuvan jenkkien suuhun. Ja ärrä ei oikein vielä kierry orren ympäri, mutta hiljaa hyvä tulee!

Nyt kevään aikana yritän löytää itsestäni vähän sosiaalisemman ihmisen. Syksy meni melkeinpä kokonaan (loppua lukuunottamatta) opiskellessa. Nyt haluan löytää elämääni muutakin sisältöä, viettää aikaa kavereiden kanssa ja nähdä uusia paikkoja. Uusista paikoista puheen ollen, mulle on iskenyt tosi kova autokuume! Kuluneet päivät en oo muuta miettinytkään. Saa nähdä, miten käy. Löydänkö täältä uuden Hipin haha!

Meillä oli henkilökohtaiset keskustelut  valkkujen kanssa kuluneesta syksystä ja tulevasta keväästä, sekä tavoitteiksi ensi kaudelle. Coach sanoi, että toivoo pelaajien tulevan tänne kesäkouluun kesäkuun lopussa. He eivät voi pakottaa, mutta suositeltavaa se on. Mä innostuin tosi paljon! Saisin kuitenkin viettää kotona noin 7 viikkoa, ihan vaan lomaillen. Olin joka tapauksessa suunnitellut ottavani kesäkursseja online-versiona. Näin saan kursseja pois alta tulevilta vuosilta. Nyt päästään treenaamaan joukkueen kanssa aikaisemmin ja ollaan valmiimpia tulevaan kauteen.

Nyt alankin valmistautumaan puntille. Mukavaa viikkoa sinne Suomeen! Täällä aurinko paistaa, lämpötila on noin 20-25 astetta, täydellinen keli. Nyt pitää nauttia, sillä kuukauden parin kuluttua helle alkaa olemaan jo vähän ahdistavissa lukemissa.

”It doesn’t cost a thing to smile. You don’t have to pay to laugh. Paradise is in your mind!” – India.Arie

Mainokset

7 thoughts on “Aurinkoa, onnea ja ihanaa kevättä!

 1. Suomalainen Vatikaanissa työskentelevä nainen opetti tämän uusimman paavin sanomaan ”Hyvää joulua” sanan Fyhrer-avulla. Pyydä siis tähän asiaan kämppis Lean apua.
  Siihen autoasiaan tarvitset kyllä mielellään jotain asiantuntijaa. Meidän apu tulisi ehkä vasta vuoden päästä, koetahan keksiä joku tuttu sieltä tai täältä Suomesta.

 2. Auto-asiaan on jo asiantuntija tai parikin. Kuume nousee koko ajan! 😉

 3. Hei Kata!
  Kiitos vielä hienosta paidasta. Aion käyttää kunhan kelit täällä ”vähän” lämpiävät. Autoasiassa avustaisin mielelläni, mutta tietämykseni, vaikka laaja onkin, ei taida paljon painaa siellä rapakon takana. On se autokalusto meikäläiselle vierasta. Koetahan jaksaa odottaa pelaamaan pääsyä. Uskomattomia ovat jenkkien säännöt!
  Tainalta terkkuja!

 4. Moi Arto!! Siellä taitaa vielä muutama tovi vierähtää, ennen kuin kelit lämpiävät. Oikein hyvää kevättä sinne ja hyvää loppukautta Pislalle, jatkakaa samaa rataa! Mä pidän peukkuja mitalipeleihin 😉 Tainalle terkut takaisin!

 5. Olipa kiva lukea kuulumisia!
  Meillä täällä Suomessahan on ihan sama lämpötila! yks pystyviiva numeroiden edessä vaan liian vähän 😉

 6. Samoilla asteilla siis liikutaan! 😉 Kuukauden parin päästä mulla on kova ikävä Suomen pakkasia ja lunta, kun täällä alkaa oikein kunnolla lämpenemään. Mukavaa alkavaa viikkoa sinne!!

 7. Päivitysilmoitus: 2010 in Review « Anna Katariina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s