Anna Katariina

Matkapäiväkirja

3 kommenttia

Lähdin sunnuntaina aamuyöllä klo 2:00 bussilla Helsinkiä päin. Äiti ja siskot tuli asemalle jättämään hyvästejä. Tällä kertaa oli vähän mukavampi mieli lähteä matkaan, kuin syksyllä. Silloin jännitti, pelotti, itketti ja samalla kuitenkin hymyilytti, nyt pääasiassa hymyilytti. Bussilla siis Helsinki-Vantaalle, ja sieltä aamulento Lontooseen. Heti ensimmäisenä Heathrown kentällä oli taulu ”British Airways Cancellations” ja piiiiitkä lista lennon numeroja. Siinä sitten sydän tykyttäen kävin listaa läpi, mutta onneksi ei oma löytynyt siitä joukosta. Viiden tunnin vaihtoaika meni nopeasti, ja sitten koneeseen kohti Houston, Texasia. Koneessa viereen istahti meksikolainen liikemies Rodolfo, jonka kanssa juteltiin aika lailla. Herran pääbisnes on  myydä jahteja, huvipursia ympäri maailmaa. Kertoi siinä sitten elämäntarinaansa, ja sanoi, että asuu nyt vähän ”pienemmässä” miljoonakaupungissa Meksikossa, koska hänen piti muuttaa pois Mexiko Citystä kidnappausyrityksen takia. Meksikossa ja muissa Väli-ja etelä-Amerikan maissa kun nuo kidnappaukset on niin arkipäivää. Kertoi aika yksityiskohtaisen kertomuksen tuosta takaa-ajosta, ja siitä millaiset jäljet se lähti. Tapauksen jälkeen hänellä oli ollut vuoden henkilökohtainen bodyguard Israelista 24/7 vierellään. Aika pelottavaa. Lennon jälkeen hän antoi sitten käyntikorttinsa ja käski ilmoitella jos olen tulossa Cancúniin lomalle, niin hänen 100 jaardin huvipurttaan saa lainata, on kuulema ollut niin vähällä käytöllä. Ihan mielenkiintoinen lomasuunnitelma toteutettavaksi!

Tarkoitus oli siis viettää yö Houstonin lentokentällä, 13 tuntia. Lento oli perillä klo 6 illalla, ja jatkoyhteys Mobileen lähtisi vasta aamulla 7 aikoihin. No, istuskelin sitten muutaman tunnin ja menin kysymään, jos saisin jo chekata ison matkalaukkuni tänään, ettei sitä tarvitsisi raahata yötä mukanaan. Aikaisemmin olin jo kysynyt, jos Mobileen olisi ollut aikaisempia lentoja, jos olisin voinut vaihtaa, mutta ei ollut. No, menin siis tiskille hommaamaan boarding passia, ja alettiin juttelemaan nuoren herran ja vanhemman rouvan kanssa, jotka hoitivat mun juttuani. Herra kysyi, että mistä mun aksentti on kotoisin ja siitä sitten siirtyi puhe Pohjolan pakkasiin ja Nightwishiin. Aikamme rupateltuamme ja naisen järjestettyä lentoasiani kuntoon sain sitten boarding passini ja lisäksi ilmaislipun hotelliin ja 18 dollarin ruokarahat. Mun lento oli aamulla olisi myöhässä (hurjat 15 minuuttia!!), joten rouva katsoi oikeuksekseen antaa mulle hotellihuoneen tästä viivästymisestä. Olin vähän ihmeissäni, mutta hän vain iski silmää ja toivotti hyvät yöt. Joten nyt siis loikoilen tässä hotellihuoneen sängyllä ja valmistaudun lähtemään takaisin kentälle. Kello on aamu 5, mutta olen ollut jo kauan aikaa valveilla. Taidan käydä aika ylikierroksilla, ei huvita nukkuakaan. Lento on perillä Mobilessa vähän ennen yhdeksää, siitä suoraan kouluun ja sitten se odotettu arki taas pyörähtää käyntiin. On niin kiva mieli palata takaisin, paljon hyviä asioita odottamassa!

Nyt klo on 6:30 ja istun lentokentällä. Melkein kerkesin jo tuulettaa, että selvisin 10 lisäkilosta maksuitta. Laukku olisi nimittäin saanut painaa vain 20 kiloa. Helsinki-Vantaalla virkailija antoi asian olla, mutta täällä jouduin kuitenkin pulittamaan 30 dollaria. Säikähdin, että olisi tullut kalliimpikin lasku, ihan hyvä näin.

Nyt alkaa saksan sanojen opiskelu, että paluu sille tunnille ei ole liian karu. Mukavaa viikkoa kaikille!

”Tämä voi olla koko elämämme ihanin päivä, ajetaan hiljempaa.” – PMMP

Mainokset

3 thoughts on “Matkapäiväkirja

  1. Etenki toi pmmp:n pätkä rupes hymyillyttää erityisesti 🙂

  2. Niin muakin, sitä kuunnellessa tulee aina hyvä mieli! 😉

  3. erittain mielenkiintoinen, kiitos

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s