Anna Katariina

Hei huomenta Suomi, hyvin pyyhkii

Jätä kommentti

Hei rakkaat lukijat. Pahoittelut hidastuneesta kirjoittelusta. Lisääntyneet häiriötekijät haittaa blogittamista, mutta mä koitan skarpata!

Meidän kausi loppui lauantaina. Nyt on taukoa lentopallosta tammikuulle asti. Saadaan itse käydä pelailemassa salilla omien halujen mukaan. Ja päivittäin käyn Football Fieldhousessa fysiikkavalkun treenauksessa. Tehokkaita harjoituksia, tunnissa sykkeet korkeelle, hiki lentämään  ja that´s it. Tekee ihan hyvää, kun jää aikaa muuhunkin kuin kouluun ja lentopalloon. Tulevina viikonloppuina olisi tarkoitus jopa lähteä katselemaan kaupungin yöelämää. Nyt on aikaa nähdä kavereitakin.

Jenkkien talouselämästä on tullut kyselyjä jonkun verran. Mitäköhän osaisin sanoa.. Halpaa täällä on. Tosi vähän oon käynyt ostoksilla, että en tarkkoja lukuja osaa antaa, mutta esim. elintarvikkeet, vaatteet ja elektroniikka on aika lailla halvempaa kuin Suomessa. Itse ostin hyvän kameran pari kuukautta sitten hyvällä hinnalla, kyseistä mallia ei taida Suomessa olla edes vielä myynnissä. Viimeiset päivät kokeiden jälkeen, ennen kotimatkaa aion viettää aika tiiviisti ostoksilla. Koko syksyn aikana oon käynyt kaksi kertaa shoppailemassa – aikataulut ei anna periksi ja lisäksi autottomana eläminen on aika hankalaa.

Yksi asia täällä ihmetyttää. Melkeinpä jok´ikisellä jenkillä on auto. Kukaan ei kävele.Vanhemmat ostaa lapsilleen 15- ja 16-vuotissyntymäpäivälahjaksi upouudet autot. Kaverin sisko oli alkanut itkemään, kun isä oli ostanut uuden, kalliin auton, mutta se oli ollut väärän mallinen. Hei haloo!! Autojenkin hinnat on täällä alhaalla. Meidän joukkueen brassipelaaja osti viime keväänä auton (merkkiä en muista, parin vuoden ikäinen, tosi hyväkuntoinen), $5000. Arvelisin, että samasta autosta olisi Suomessa saanut maksaa kaksi ta kolme kertaa enemmän. Ollaankin kämppiksen kanssa mietitty, jos ostettaisiin auto puoliksi. Olisi aika käytännöllistä, mutta saa nyt nähdä miten käy. Kyllä täällä ilmankin pärjää, mutta pakko myöntää, että se helpottaisi elämää aika lailla. Julkinen liikenne täällä on aika vähäistä ja huonosti organisoitua. Lähden ensi tiistaina Rashindan luo Atlantaan, ja kyselin kavereilta, että menisikö sinne busseja tai junia. Sain vähän kummallisia katseita.. Onneksi pääsenkin nyt kaverin kaverin kyydillä. Ihan mukava vaihtaa välillä maisemaa ja nähdä uusia paikkoja, ensimmäinen kerta tänä syksynä kun poistun Mobilesta!

P.S. Oon 11.12. Helsinki-Vantaalla noin klo 17. Sieltä suuntana on PIHTIPUDAS! Joten jos tiedät kyytiä pohjoiseen, niin täällä olisi yksi innokas liftari hyppääämässä kyytiin!!

Kampuksella on viime aikoina sattunut ikäviä. Kaksi aseellista ryöstöä, toinen meidän naapuriasuntolaan. Lisäksi alkusyksyllä oli päälleajo, jonkulainen ampumavälikohtaus yms.. Pistänyt vähän miettimään, että täällä ei voi ihan yhtä huolettomana liikkua kuin kotona Putaalla. Varsinkin naisten pitää olla tosi varovaisin iltaisin ja öisin. Yksin ei kannata ulkona kulkea. Itse haluaisin hommata pippurisumutteen kaiken varalle, täällä se on laillista.

”It is not fair to ask of others what you are not willing to do yourself.” – Eleanor Roosevelt

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s