Anna Katariina

Hyvä päivä

2 kommenttia

Sain tänään lukujärjestykseni syyslukukaudelle!! Tämä tyttö on pikkasen innoissaan. Oon aina tykännyt opiskella, ainakin keskivertoa innokkaammin. Mutta pakko sanoa, että kaksi ja puoli vuotta anti-opiskelijaelämää on nostanut mun oppimismotivaatiota noin 150%! Vaikka viihdyinkin Dextilillä ja Dex Viihteellä tosi hyvin.. Tuntuu niin mahtavalta oikeasti sivistää itseään ja saada pätevä ammatti!! Jotain muutakin sisältöä elämään, kuin lentopallo. 

Otin kurssit Introduction to Business, Principles of Microeconomics, English Composition 1, saksan kielen alkeet sekä Introduction to Computer Applications. Kaksi ensimmäistä kuuluu siis mun tiedekunnan perusopintoihin. Enkun kurssi on myös pakollinen kaikille MCOB:ssä (Mitchell College Of Business). Jenkkien koulutustaso on hieman jäljessä verrattuna Euroopan maihin, joten he paikkaavat lukion jättämiä sivistysaukkoja yliopistossa. Kaikki opiskelijat tiedekunnasta riippumatta joutuvat/saavat ottaa myös yleissivistäviä kursseja. Mun saksan kurssi kuuluu näihin. Tahdon aloittaa myös ranskan kielen opiskelun, mutta sen joudun ottamaan ylimääräisenä extrana. Muuten ei aika riitää kaikkeen. Olen kuitenkin tosi innoissani, sekä omasta tiedekunnastani ja sen alan kursseista, että myös kielistä. Saa nähdä, miten aika riittää, mutta haluasin oppia ranskan ja saksan niin hyvin, että pärjäsin kyseisillä kielillä suhteellisen sujuvasti. 

Nyt syksyllä tulen siis olemaan koulussa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10:10-13:10. Tiistaisin ja torstaisin 8:00-9:15. Aika vähän siis koulussa istumista, mutta ilmeisesti aika paljon läksyä ja lukemista kotona. Lisäksi teen tietokonekurssin itseopiskeluna, koska en enää mahtunut tunneille.

Tänään myös käytiin hakemassa Terezán ja Lean kanssa koulukirjat kampuksen kirjakaupasta. Aika vaikuttavia opuksia, en malta odottaa ensimmäistä luentoa. Onneksi on vielä muutama päivä aikaa valmistautua ja tutustua kursseihin. 

Päivän ohjelmaan kuului siis punttitreeni aamulla. Tänne on juuri rakennettu uusi Football Fieldhouse. Todella upea paikka! Täytyy ladata kuvia jossain vaiheessa. Saadaan tehdä kaikki fysiikkatreenit siellä. Sitten suoraan salille, ja lajiharkkoihin. Englannin testituloksia hakemaan, lounaalle, ja student-athlete advisorin Miss P:n luoksen tekemään kurssivalintoja. Siitä suoraan iltapäivätreeneihin. Siinä sitten huomataankin, että kello on 4:30 ja aika lopettaa. Coach Keshock kutsui porukan kasaan ja ilmoitti, että huomenna on vapaapäivä! Kaikilla loksahti suu auki. Mä olin ihan varma, että se oli vitsi. Mutta ei. Valkku oli tyytyväinen pre-seasoniin ja halusi palkita meidät. Lisäksi aika iso osa porukkaa kärsii pienistä loukkaantumisista, eikä pysty osallistumaan treeneihin. Joten ehkä on parempi parannella vaivoja, ja ladata paukkuja perjantaille ja lauantaille.

Nyt on siis vapaailta ja huomenna vapaapäivä. Käydään Terezán ja Lean kanssa pankissa avaamassa tilit, haetaan student ID:t, ostetaan ehkä puhelimet + hoidetaan muita juoksevia asioita. Puhuttiin juuri Lean kanssa, että ostetaan Terezálle joku lahja, tai lahjakortti. Hän on ollut aivan uskomattoman avulias meille, auttanut kaikkien vaikeitten asioiden hoidossa ja kuljettanut ympäriinsä. Ajateltiin leipoa kakku ja antaa lahja kiitollisuuden osoituksena.

Olisipa paljon juttua tulossa, mutta taidan jättää jotain huomisellekin.

”Education is a wonderful thing. If you couldn´t sign your name you´d have to pay cash.” – Rita Mae Brown

Mainokset

2 thoughts on “Hyvä päivä

  1. Hienoa että oot alkanut kirjottaa tänne! Olipa mukava lukea, kaikille erikseen selittäminen vois olla melko rankkaa ja blokin avulla saat tapahtumat kerrottua muille ja loistavan muiston.

    Vaikuttaisi että kaikki sujuu hyvin siellä. Jos sun oma olo tuntuu epätodelliselta siellä, niin on kyllä täälläkin. Tosi vaikee kuvitella että oot oikeesti siellä! Toivottavasti elämä alkaa hymyilemään oikein leveesti, uskon vahvasti että alkaakin. Tuntuu että ei niillä oo mitään syytä ettei sua ottais sinne. Kohta pääset kiinni elämäs haaveeseen!

    Nauti elämästä rakas ❤

    • Hei, Hanna! Kiva kun kommentoit. On tosiaan paljon helpompi kirjoittaa tänne, kun kertoa kaikille läheisille erikseen mitä tapahtuu. Mutta samalla mäkin haluan tietää teidän elämistä! Etten tipu kärryiltä 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s