Anna Katariina

Ensimmäinen viikko

Jätä kommentti

Kaikki hyvin täällä etelän lämmössä. Paljon on tapahtunut kuluneen viikon aikana.

Saavuin Mobileen siis maanantai-iltana Terezán kanssa – valmentajat, libero-Kari ja Lea (saksalainen kämppikseni, myös ensimmäistä vuotta) olivat lentokentällä odottamassa. Tultiin kampukselle, nähtiin tyttöjä, majoituttiin kämppään yms. perussähläystä. Oltiin Lean kanssa aika ymmällämme kaikesta; pitkä matkustus takana ja kumpikin ihan hämillään uusista asioista – ihmisistä, ympäristöstä, ilmastosta..

Joukkue on todella mukava. Kaikki ovat olleet todella auttavaisia ja ystävällisiä meille uusille tulokkaille. Selittävät koko ajan, miten hommat toimii ja ottavat mukavasti huomioon kaikessa tekemisessä. Tyttöjen apu on ollut korvaamatonta, ilman heitä olisin eksynyt jo monta kertaa.

Oman englannin kielen kanssa on ollut vielä vähän epävarma olo, mutta parempaan päin mennään koko ajan. Kaikki asiat saan selväksi ja jopa suhteellisen nopeasti. Ymmärrän kaiken, mitä kuulen, mutta oman puheen muodostaminen on vielä jokseenkin tönkköä, hidasta ja rumankuuloista. Täällä on aika paljon ulkomaalaisia opiskelijoita, joten eiköhän ihmiset ole tottuneet erikoisiin aksentteihin. Tänään meillä oli International Student Orientation, jossa teimme englannin kielen lähtötestin. Se oli tosi helppo, ja toivonkin, etten joudu ottamaan ylimääräisiä preppauskursseja. Tahdon käyttää aikani tehokkaasti! Englantia taitaa oppia ihan joka kurssilla ja jokapäiväisessä elämässä. 

Asun siis soluasunnossa kolmen muun lentistytön kanssa. Kaksi makkaria, olohuone, keittiö ja vessa + pesuhuone. Jaan huoneen Lean kanssa, Olivia ja Allegra (hekin molemmat ykkösvuosikurssilaisia) ovat toisessa makkarissa. Siisti kämppä, hyvä sänky, kirjoitupöytä, lokerot, ja kaappi. Mukava ja kotoisa, kunhan ehtii vähän sisustaa. Oma huone olisi luksusta, mutta oon kyllä tosi tyytyväinen tähänkin. 

Valitsin pääaineekseni bisneksen, laitoksen nimi on Mitchell College of Business. Vierailin siellä tänään ensimmäistä kertaa ja ai että näytti mahtavalta! Uusi ja hieno rakennus. Ja ilmeisesti tämän yliopiston paras tiedekunta. Olen todella innoissani koulun alusta, lukiosta onkin vierähänyt jo 2,5 vuotta. Käyn huomenna juttelemassa student-athlete advisorin kanssa, ja saan tietää syksyn ohjelmani. Luultavasti tiedossa on kaksi oman alan peruskurssia, yksi tietokonekurssi, englanti ja joku ylimääräinen. Haluan opiskella myös saksan ja ranskan kieltä, mutta veikkaan, että en saa niitä mahdutettua vielä ensimmäiselle lukukaudelle. 

Meillä on nyt siis pre-season meneillään. Aika inensiivistä tahtia ollaan treenattu, päivät vierähtää salilla hups heijjaa.. Kerron harjoituksista erikseen, kun on taas enemmän aikaa – siitä tuleekin pitkä postaus. 

Ensimmäinen koti-ikävä iski loppuviikosta. Mieli on ollut vähän alakuloinen ja olo jokseenkin ahdistunutkin. Olin ehkä ajatellut, että pääsisin karkuun omista ongelmistani. Että jättäisin kaikki pahat jutut taakseni, ja aloittaisin ihanan, täydellisen ja yksinkertaisen elämän. Mutta tällä pääkopalla en tule lähiaikoina yksinkertaista elämää saavuttamaan. Eikä se nyt taida ihan tarkoituskaan olla. Kaikki kuitenkin hyvin, ja nyt alan nukkumaan hyvillä mielin. Huomenna herään iloisin mielin reippaana uuteen päivään. Unelmani on toteutunut, joten nyt taitaa olla aika nauttia. 

”I wonder how life will surprise me today 
 Early in the morning 
 It’s the dawn of a new day 
 New hopes new dreams new ways 
 I open up my heart and 
 I’m gon’ do my part and 
 Make this a positively beautiful day” -India.Arie 

 ”Live today how you´ll wish to remember yesterday tomorrow”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s